Hotel Kirchenwirt / Kirchenplatz 4. 3295 Lackenhof / Tel.: +43-7480-5050 / Fax: 7480-5051 / E-mail: info@kirchenwirt-lackenhof.com

Hasznos tanácsok

Biztosítás

Általános tudnivalók

A magyar biztosítottak egészségügyi ellátásra vonatkozó jogosultsága az EU tagállamaiban, és az Európai Gazdasági Térség országaiban 1408/71. sz. EGK rendelet). Lásd: www.oep.hu

Tudnivalók Ausztria vonatkozásában

Az Ausztriába beutazók részére javasoljuk az európai egészségügyi biztosítási kártya kiváltásán túlmenően az utasbiztosítás megkötését is. Tekintve, hogy az egészségügyi ellátás költségei Ausztriában jóval magasabak, mint Magyarországon, ezek megtérítése rendkívüli anyagi terhet jelenthet az érintett számára.

Kiutazás előtti tennivalók

Az E 111-es nyomtatványt felváltó európai egészségbiztosítási kártya kiváltása szükséges a lakóhely szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnál.

Tekintettel az osztrák egészségügyi szolgáltatások költségeire, az elutazás előtt további kiegészítő utasbiztosítás megkötése szükséges. Különösen ajánlatos ez a téli, illetőleg veszélyes sportok kedvelőinek (síelés, hegymászás, vadvízi evezés stb).

Hasznos linkek: